Modest Family Home in Vlijmen

JMW architects and NVA interior design have realized the Modest Family Home in the center of Vlijmen. With a modest appearance on the facade, the house blends in with the surrounding village character. However, the new layout ensures optimal use of light and space The house has been designed to have an understated and modest family character, but also to…

Daugiau

Cottage into a 21st century home

The new owners of this 1950’s property aspired to renovate and revitalize the cottage into a 21st century home the A-frame cottage. Located near Montréal this unique structure sits on an evergreen forest, nearly touching the water. The owners engaged with a resourceful local architect studio Matière Première Architecture. The architects designed a series of spaces that promote its juxtaposition with the…

Daugiau

Hundreds of steel cards for Pokémon co-owner’s new office

As one of the three companies that originated Pokemon, Creatures Inc. engages mainly in the development of Pokemon Trading Card Game. Digital games development that derives from the Pokemon video game series, and the production of 3D modeling and motion design of Pokemon. The project was to design an entrance and meeting space for their new office.Since its release in…

Daugiau

A historic residence in the centre of Verona

The renovation project was undertaken by Michele Perlini and shows the qualities of sintered stone in the kitchen. A few steps from Verona Arena stands Phil House, a 280m2 flat that in 2022 underwent interior and energy-efficient renovations carried out with due regard for its historical value, which is protected by landscape and monument constraints. The residence’s characteristics are still…

Daugiau

A healthy, work and well-balanced lifestyle in the Canadian countryside

After 18 years, Canadian design studio Reigo & Bauer has relocated from bustling Toronto to greener pastures in rural Ontario. Founders and partners Merike and Stephen Bauer saw the possibilities for enjoying a healthy and well-balanced lifestyle among the natural beauty while remaining in close proximity to the city. Also - new professional opportunities presented by a fresh and different…

Daugiau

Restaurant in modern greenhouse in Halland, Sweden

In the Swedish county Halland lies Restaurang ÄNG, neighboring and  integrated into the local vineyard Ästad. Norm Architects realized a custom-designed interior design concept characterized by a selection of natural and refined materials. Inside the modern greenhouse, Norm Architects created a calm and tranquil retreat. It merges the existing rural architectural principles with the more contemporary experience of ÄNG. The…

Daugiau

LAQUA Vineyard in Italy

In Ticciano, near Pisa, and the restyling of the Lake Orta Relais Villa Crespi, the Turin-based studio “lamatilde” has designed the new LAQUA Vineyard located in the small town of Casanova, between Pisa and Volterra. Theater is the core concept that brings the project to life with careful renovation work in search of the ideal dialogue between ancient and contemporary.…

Daugiau

Penthouse in classical modernism style

An exciting interplay of luxurious materials and simple forms is the common thread running through the interior of this penthouse. The design is inspired by the location and characteristics of the approximately 165 m2 living area and 380 m2 terrace area, including an outdoor sauna, whirlpool, and infinity pool. Penthouse located on the 9th and 10th floors of a new…

Daugiau

Modern concrete house in Australia

The Courtyard Residence resembles a rectangular origami of concrete and glass. The project’s ambition is a design of calm expression, heightened experience, and seamless function. Concrete geometry and bespoke glass apertures deliver privacy and prismatic delight. An understated street elevation with implied, layered volumes realizes a heightened sense of intrigue and wonder. If the streetscape view is largely private, the…

Daugiau

A residence of steel, wood, and glass

Nestled on the south side of Mount Shefford (Québec, Canada), this residence is divided into three main volumes that follow the curves of the land. The volume that is slightly embedded in the mountain, on the rear façade, houses a ceramic workshop and a garage. A smaller volume is occupied by the master bedroom, its bathroom, and storage spaces. A…

Daugiau